Referenciáink:

Klangbilder 2015 Nov 27-29 - Az Osztrák High-end Show

Kicsapattunk a járgánnyal Ausztriába, hogy betekintést nyerjünk a helyi hifi kultúrába, alkalmasint spontán összehasonlítva a mi Audio-Video Trend kiállításunkkal. Nagyjából hasonló méret, talán egy kicsit nagyobbacska, viszont igényesebb, többnyire magasabb árszínvonalú berendezések képviseltették magukat. Találtunk a régi nagy nevek közül Wadiát, Krellt, Dan D'Agostino erősítőt, Ortofon hangszedőket stb...

Általában a csöves erősítők és az analóg lemezjátszó uralta a terepet. Mi azért megegyeztünk abban, hogy a Technics új referencia rendszerét vinnénk haza levelestől, ágastól! Lenyűgöző megépítési minőség kifinomult hangkarakterrel párosítva, mindössze egy negyvenesért!

Cseppet azért kiállítottunk is, amelyet néhány kábel képviselt az épp aktuális repertoárból, többnyire a Pro 600-as széria kapott lehetőséget. A jó az, hogy így egy igazán best buy közeg került egymással kölcsönhatásba. Erősítő oldalról a JJ Electronic csövesek kifejezetten gusztusos és kíváló ár/érték arányú elektronikái tolták a kraftot a Brodmann hangfalaiba. Ezek a falak a hangszerekhez hasonló működési elven építkeznek és jelenleg a legideálisabbak a minőségi zenehallgatáshoz. Anno még a Bösendorfer lőtte ki őket a köztudatba, hogy a felvett zongoraműveket híven meg tudják szólaltatni valamin, aminek az akusztikai hangreprodukciója hasonló színvonalat képvisel mint a hangszerek. Miután a cég a Yamaha tulajdonába került, maradt a zongoragyártás, a hangfalak pedig Brodmann néven futottak tovább.

Érdekesség a számos fellépő a rendezvényen, például megemlíthetem a házon belül szervezett Hans Theessink gitárost, vagy Harry Sokal szaxofonost, akik a kiállító (Tubeprofi) régi barátainak számítanak. Hangminőséggel nem tolták túl az érzékszerveinket a résztvevők, bár pár jó "hang" azért volt, leginkább a hideg, precíz fajtából.

Érzelmeket, hangulatot úgy tűnt, igazán a mi portánkon figyelhettünk meg, így akinek ez a fajta hang tetszett, legtöbbször ezt ki is fejezte, sokan a kiállítás legjobb hangjának titulálták, pedig leginkább a Brodmann legolcsóbb Festival szériájának kis dobozkája szerepelt.

Említésre méltó még a Nagra T-1000 szalagos magnó és a hang amit produkált, egy Sony 779ES cd-játszó, amely úgy árválkodott a rengeteg lp és média player mellett, mint valami római kori aranykincs, vagy a Panasonic oled tévé, a maga lenyűgöző, jövőbe mutató képével!

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptember Hifi piac szeptember

Hifi piac szeptemberHifi piac szeptemberHifi piac szeptemberHifi piac szeptemberHifi piac szeptember

Emanation audio kábelek

Hi-fi piac magazin - 2012. szeptember - Emanation / Pro 600 szett

Hifi piac szeptemberHifi piac szeptember

Hi-fi piac magazin - 2012. szeptember - Emanation / Power Terminal

Hifi piac szeptemberHifi piac szeptember

Hi-fi piac magazin - 2012. december - Emanation / Reference 150/300

Hifi piac szeptemberHifi piac szeptember

 

„CHARIO + EMANATION” TESZT

Balla László beszámolója

Mint a CHARIO hangsugárzók magyarországi disztribútora, a lehető legjobb kapcsolatot sikerült kialakítanom Mario Marcello Muraceval a CHARIO tervező mérnökével, tulajdonosával. Mario minden találkozásunk alkalmával nagy hatással volt rám és a CHARIO hangsugárzók sikere a világ minden részén elismert. Hasonlóan nagyon kedvező kép alakult ki bennem az EMANATION AUDIO kábelekről mint felhasználó és mint forgalmazó is. Nagyon kíváncsi voltam Mario véleményére, hiszen az Ő munkássága, mérnöki hozzáértése megerősítheti a kábelekről kialakított képet bennem is. Megbeszélések és időpont egyeztetések után eljött a számomra fontos nap. Mario fogadott a CHARIO pszicho akusztikai laboratóriumában. A megbeszélt időpontra minden elő volt készítve, a laborban csak az általa használt forráseszközök, nagyszerű akusztika, valamint egy pár ACADEMY SONNET hangfalpár várta a jeleket amelyek átvitele az EMANATION AUDIO kábelek feladata lesz. A kábelek esztétikai bemutatása, az alapanyagok ismertetése és az általános információk átbeszélését követően elkezdődött a munka. Az EMANATION AUDIO kábelek sajátosságát figyelembe véve, lehetőség szerint az áramforrástól, ( elosztó, hálózati, RCA, hangsugárzó kábelek, stb.) végig biztosítottuk az egységes kapcsolatot.

Elsőként a PRO 600 típusjelzésű kábeleket kötöttük be, majd ezt követően bő félórán keresztül hagytuk „összeérni” a rendszert. Ezután mindketten (én nem kevés izgalommal) elfoglaltuk a hallgatói pozíciónkat. Első szám vége,….”briliáns” mondta izgalommal Mario. Kb. 12 számot hallgattunk meg, közben próbáltam figyelni Mario arcát, aki szemét lehunyva adta át magát a számomra is meglepő és csodálatos zenei élménynek. A számok között elhangzó „nagyon, nagyon jó, hogy a színpad és a hangszerek, a hangok és minden a helyén van...” mondatai megnyugvást nyújtottak számomra: „NAGYON jók az ENANATION AUDIO termékek!”

Vállveregetés, kézszorítás és az elismerő szavak után bekötöttük az EMANATION AUDIO „csúcs kábelét” a GOLD REFERENCE-t”. Hasonlóan mint a PRO 600 esetén, ezt is bő fél órát hagytuk megnyugodni, összeérni a rendszert, majd ugyanazt a 12 számot hallgattuk meg. Az elégedettség, a spontán kitörő dicsérő szavak fokozódtak.

Mariónak minden szám között volt több mint pozitív megjegyzése:„Te is hallod, hogy a színpad hátrébb került, még több a levegő a zenészek körül, mind vízszintesen, mind függőlegesen tapintható a hangszerek és a zenészek pozicionálása...”

Engem is minden elképzelhetőt felülmúlva vont be a zenébe a jelenlétérzet.

Jóleső érzésekkel fogadtam Mario Marcello Murace szavait, hiszen Ő a CHARIO hangsugárzók megálmodója, megvalósítója és közel 40 éve az egyik legismertebb hangsugárzó család mérnöke.

Ezt követően megkértem Carlo Vicenzetto-t a CHARIO társtulajdonosát, aki a kereskedelem és a marketing felelőse, hogy Ő is hallgassa meg a kábeleket és véleményét elmondva üzleti tanácsokkal lásson el, valamint amennyiben az Ő tetszését is elnyeri, kértem hogy a világ összes CHARIO disztributorának ajánlja az EMANATON AUDIO kábeleit. Carlo a hármasban történő igazi örömzenélést követően, szavaival (csak elismerést és gratulációkat tartalmazott) üzletileg (az árak megismerése után) is megnyugtatott.

„Az EMANATION AUDIO termékei nagy jövő előtt állnak és méltóak arra, hogy a világ legjobb kábelei közé tartozzanak!”

Balla László

C + S hangfalak

http://www.audiovideo-trend.hu/kiallitasi+hirek/emanation+amp+cs+hangsugarzok+a+kiallitason.html
http://www.audiovideo-trend.hu/kiallitasi+hirek/emanation+amp+cs+mrc+020+vacuum+tube+amplifier.html


Hifi Show 2012 - Bemutatóterem Hifi Show Room 2012