Sony TA-N R1 végerősítő

Sony TA-N 77ES
Tehát a legenda: Ezt az erőművet még a nem Sony hívek is elismerik.

Dupla monoblokk, 2x50 kg, szimmetrikus belső felépítés, a Sony nagy dobása a 80-as évek legvégéről. A osztályban kereken 100 wattot ad le darabja, rendelkezik szimmetrikus és aszimmetrikus bemenetekkel.

Nincs rajta hálózati aljzat! Helyette találunk a hátsóján 1-1 méretes tápkábelt.

Belső megépítése maga a gyönyörűség, de kiemelhetném akár a rezgéscsillapító Gibraltar készülék házat is. A hangfal kimeneti csatlakozója pedig nagylábujj méretű! Szép teljesítmény volt ez a maga korában, de hangra a mai napig elviszi a pálmát.

A legelső ami sokként ért az a lehengerlő dinamika, ami a kanapén keresztül masszírozza a hátamat, ezek után az a lehetőség, hogy a hangkép kiegyensúlyozott, a térbeli eloszlása tetszetős, a megjelenítőképességére igazán nem lehet panasz, mindegy is, mert magával ragad a zene élő energiája.

A Kraftwerk, vagy a Yello lemezek gondoskodnak arról, hogy a délutáni masszőz felesleges legyen, helyette a fülészetre kérhetünk időpontot inkább. A családi ház megléte feltétlenül javasolt, vagy a süket szomszéd mint ideális lakóközösségi társ. Minden más esetben nézzünk szembe azzal a ténnyel, a mi kedves barátommal is megtörtént, kedvenc paneljének a 9. emeletén. Három nap után egyszerűen kiutálták a házból.

Mivel mindössze néhány száz példány készült belőle, ezért igazán kultusz darabnak számít, az ára 4000 euró környékéről indul, de egyre ritkábban bukkan fel.

http://www.thevintageknob.org/sony-TA-NR1.html