Accuphase P500L végerősítő

Accuphase P500L végerősítő
Viszonylag friss még az emléke, ezért gyorsan képernyőre vetem az erősítővel kapcsolatos gondolataimat.

Anno 1991 és 1995 között az Accuphase méltán zsebelt be számos elismerést a közmédiától és a felhasználóktól. Számos újítás köszönhető az előd P500-nak ami tovább fejlesztve egy kiforrott technológiai remekművet eredményezett. Gondolok itt a nagy teljesítmény mellett a rendkívül alacsony torzítási értékekre, vagy például a ma már klasszikus, ámde a korát tökéletesen kifejező külső megjelenésre a két nagy műszerrel és a fa oldallapokkal.

Külső méretei impozánsak, de szemet gyönyörködtetően arányosak, súlya 36kg, ami szavatolja azt, hogy kétszer is meggondoljuk mikor dacoljunk a gravitáció rá gyakorolt hatásával. Említem ezt inkább azért, mert nincs fogása az erősítőnek és a hátulján elhelyezett segédlábak nélkül nagy bajban lennénk akkor, ha sérülésmentesen akarnánk szállítani. Hangbeli képességeit viszont nem érheti kritika, jellemzői a high-end világába kalauzolják a hallgatóját. Hangjában is a jól felépített arányok dominálnak, például az erő, finomság, tér, megjelenítőképesség stb... területén. Hallgatásakor mindig az az érzés kerített hatalmába, amit akkor tapasztaltam amikor valami nagyon jót sodort felém az élet.

Akinek tetszik a szép pezsgőszínű pofácskája a műszerekkel, szüksége van akár 500watt teljesítményre és nagyon nem akarja alább adni a minőséget a remélt legjobbnál, annak jó szívvel ajánlom ezt a típust. Mielőtt azonban bárki bekapcsolná a számítógépet a hirtelen vásárlási vágytól, azzal szeretném megosztani azokat a tapasztalataimat, ami az erősítő kapcsolási rajzának beszerzését illeti. Enélkül csak akkor javítható, amennyiben valaki képes és visszarajzolja a kapcsolását a nyáklapok alapján. Tudom, mivel feltúrtam az egész világot érte és sehol semmi.

Említésre méltó még a szimmetrikus csatlakoztatási lehetőség és a fúrásé amit akkor követhetünk el, amennyiben szeretnénk a hátuljába hálózati aljzatot szerelni, ami lehetőséget adhat a gyári madzagtól eltérő tápellátást szolgáló kábel becsatlakoztatására.