Denon PMA-S10 integrált erősítő

Denon PMA-S10 integrált erősítő
Nosztalgiával emlékszem vissza erre az erősítőre! Ilyenkor mindig visszatérnek azok a kellemes emlékek amiket a hallgatása közben volt szerencsém magamba szívni. Ráadásul azon ritka modellek egyike, amellyel miután megváltam tőle, volt szerencsém újra találkozni.

Talán legkönnyebben a végtelenül kellemes hangkarakterét idézem fel. Minden rendkívül finoman, selymesen szólalt meg rajta, semmilyen bántó karaktert nem találtam a hangjában és még az az erő is megvolt, amivel kiegészítette a hangképét, hogy a tisztelt hallgatóság végleg ámulatba essen.

Úriemberként viselkedett mindig, mindenféle zenével, soha nem éreztette, hogy elspórolt volna valamit a hangokból, kulturált, kifinomult hangkarakterével hosszú távon hallgatva is belecsempészi magát a zeneszeretők szívébe.

Újkori ára körülbelül hétszázezer forint volt, amiből igényesen megépített külsőre és minőségi belsőre is futotta. Kijött ebből az összegből továbbá a távirányítás lehetősége és akad a hátulján még egy kósza XLR bemenet is a CD játszónk számára. Viszonylag kis mérete és súlya alapján az az érzésem, hogy ennyi pénzért, igencsak jófajta alkatrészekből kell állnia, legalábbis úgy tűnik, itt nem a megalomán méretek elérése dominált a fejlesztésekor. Egyszóval ez egy tisztességes audiophile erősítő jól összerakott hangkarakterrel.

Az egyik megoldás arra, hogy megfizethető áron jussunk egy olyan berendezéshez, ami kiszolgál egy nívós elemekből álló hifi rendszert, és még jusson pénz elvinni a családot nyaralni is. Használt ára mára bőven kétszázezer forint alatt marad, és műszakilag még sokáig modern hifi eszköz benyomását fogja kelteni.