Bricasti logo

Bricasti Design

M1 Digital/Analog Converter

Bizonyára a Bricasti Design márkanév nem cseng túl ismerősnek még a tapasztalt és régóta az igényes zenehallgatás világában jártas emberek számra sem, mégis egy ismeretlen ismerőssel állunk szemben. A Massachusetts állambeli Medfordból származó cég mérnökei korábban a Madrigal/Harman/Lexicon berkein belül tervezgettek legendás készülékeiket, azonban valamikor 2008 tájékán új céget alapítottak, amely elsősorban a pro audio igényeit volt hívatott kiszolgálni. M7-es reverb aztán hatalmas sikert aratott mind a mastering stuidókban, mind a filmhangmérnökök között. Ekkor gondoltak egyet, hogy elindulnak a konzumer audio világában is.

M1 converter

Az M1 Converter eredetileg egy kétcsatornás D/A átalakító volt, amely kizárólag Pro Audio célra készült. Első változatában nem volt még USB csatlakozási lehetőség. A nagyobb audiophile szaklapok, webes portálok (Stereophile, Audiostream), szokásukhoz híven azonban letesztelték a korai változatot is, és már akkor elismerték a készülék kvalitásait. Mára az Egyesült Államokban a Bricasti márkanév a nagy referencia DAC gyártók közé emelkedett. A készülék már megjelenésében is határozottan emlékeztet egy igen elismert és legendás márkára. A tervezői nem hazudtolták meg magukat, a CNC mart alufelületek, a szürke gombok és az informatív kijelző teszi esztétikussá a készüléket. A belsejében található architektúra is legalább ennyire hasonlatos távoli rokonaira, a dual mono elrendezés, az oldalankénti táp, az arlonból nyomtatott áramkör magas minőségről árulkodnak. A konvertálást oldalanként egy egy ADI 1955-ös chip végzi mono üzemmódban. Az alacsony jitterért a DDS clocking felelős. Bemenetek széles skálája miatt a készülék jól csatlakoztatható, a kimenetek közül pedig nem hiányozhat a szimetrikus XLR csatlakozási lehetőség, amely gyárilag 0dbV-s szintre van beállítva, de ha végfokra csatlakoztatjuk, az adott eszközhöz megfelelő kivezérlési értékeket is beállíthatunk.

M1 converter front

Az USB bemeneten keresztül native DSD lejátszására is képes készülék, 24 bit 192kHz-es maximális felbontást tud PCM jelek esetében 384kHz-es felkonvertálással. A fejlesztők elmondták, hogy számukra az etalon a solid state analóg keverő pultok meleg, de mégis részletes hosszan élvezhető hangzása volt. A saját felélesztésű digitális szűrőrendszerükkel azonban a legharsányabb felvételek is kellemesen hallgathatóvá, szórakoztatóvá vállnak.

M1 converter back

Az eszköz használati értékén nagyban növeli az esztétikus kivitelű mart alumínium távirányító opció, amely az összes hasznos paramétert kezeli, beleértve a bemenetválasztást, a hangerőszabályzást, de még a filterek hallgatás közbeni állítását is.Főbb tulajdonságok:

DSD lejátszás
24 bit 192kHz maximális felbontás kezelése
Legutolsó generációs aszinkronos USB interfész
Valódi Dual Mono felépítés
Saját fejlesztésű digitális filter technológia
Extrém alacsony 6 pikoszekundum jitter
Minimum és lineáris fázisú szűrő
Távirányító
AES, USB, SPDIF Toshlink bemenetek
RCA és szimetrikus XLR kimenetek
60db hangerőszabályzás


M12 Dual Mono előerősítő

Az M12 dual mono forrás kontroller egy tudatosan megtervezett eszköz, amely a modern digitális technika összes vívmányát tartalmazza, támogatja az esetleges analóg forrásokat és a digitális konverzio után gondoskodik az analóg jelszint szabályzásáról és erősítéséről. A készülék hátlapján megtalálható az összes jelenleg elérhető digitális szabványú csatlakozás. Az M12, az M1 SE DAC alapjaira épül ami a digitális forrásokat a ma elérhető legjobb minőségben konvertálja. Ehhez kapcsolódik egy magas minőségű analóg áramkör, amely szint és érzékenység állításra és képes. Így az átalakított anyag a lehető legjobb minőségben továbbítódik az analóg erősítő áramkörök irányába.

M12 Dual mono source controller

Ahogy az M1 SE, az M12 is dulal mono felépítésű készülék, amely három tápegységet tartalmaz, külön a jobb és bal oldal számára, valamint szeparáltan az analóg és digitális jelfeldolgozó áramköröknek.
Ujdonság a készülékben a streamer modul. A hálózati DLNA eszközök számára láthatóvá válik a készülék, így nagyobb távolsàgból streamelhetünk hanganyagokat a készülék irányába. Az M12 ellentétben a legtöbb eszközzel, amely a DSD jelfolyamot PCM adatfolyammá változtatja, az M12 egy teljsen szeparált DSD jelúton, DSD konverterrel alakitja át kedvenc felvételeinket analóggá, így a lehető legjobb hangminőség érhető el.
Az analóg szintszabályzás precíz és csendes 90dB-es tartományban szabályozható 1 decibeles lépésekben, távirányítható és programozható módon.
Az M12 egy dual mono, szimetrikus aramkör, ellenállás létra segitségével szabályozza a jelszintet a lehető legjobb minőségben. Az áramkör a DAC I-V fokozata és az analóg erősítés közé került, így a digitális lejátszás minősègi továbbítása az asszimetrikus és szimmetrikus kimenetek felé kompromisszummentes.

M12 Dual mono source controllerM28 Mono végerősítő

M28 mono végerősítő
Az M28 egy hosszú fejlesztési folyamat eredményeként született, kiforrott erősítő kapcsolás, amely pontos precíz, torzításmentes, valós dinamikai ábrázolásra képes erősítést eredményez. Torzításmentes hangzása, ami hosszú távon könnyen hallgatható, meleg hangú készülék, amely rengeteg részlet ábrázolása mellett nem tereli el a hallgató figyelmét a zenemű összességéről, lényegéről, valódi zenebarátok, stúdiók számára ajánlott eszköz. Szinte bármilyen hangszórót képes meghajtani, különleges töltést tároló képessége segítségével.
Az M1 DA konverterrel és vagy az M12 Source Controller-el kiegészülve egy teljesen szimmetrikus jelutat hoz létre, amelynek eredménye naturális, valósághű, torzításmentes, hosszan hallgatható hangzás, amely a kivételes minőségű csúcskategóriás rendszerek sajátja.
M28 mono végerősítő eleje háta

Az M28 mono végerősítőt a tervezők ellátták egy 18 DB-es bemeneti érzékenység szabályzási kapcsolással, így szinte minden szimmetrikus eszközzel tökéletes jelszint kontrollt érhetünk el, valamint kellő erősítést és kívánt hangnyomást bármely lehallgató helyiségben. Az RS232-es csatlakozás segitsègével betekintést nyerhetünk a rendszer állapotával kapcsolatban, valamint a benne zajló folyamatokról.
A készülék háza egy gyönyörűen kivitelezett, alumínium mart, eloxált váz, mely mind hőtechnikai, mind rezonanciák tekintetében tudatosan megtervezett, az eszközben betöltött funkcióját tekintve, azt magas szinten ellátó alkotórésze, és esztétikus, harmonikus megjelenèst biztosít!

A Bricasti Design honlapja megtalálható itt.

Konkrét érdeklődés és demo esetén kérem keresse Gojdár Tamást (Underground Digital) a +36 (70) 3155 829-es telefonszámon, emailban a soundsystem@digikabel.hu címen vagy a Nohrton Audio munkatársait a weboldalon feltüntetett elérhetőségünkön.