A Nohrton Audio vezérfonala

Gold reference


A Nohrton Audio a zene szeretetének a kifejeződését képviseli a minőségi hifi rendszerek révén, amelyeknek installációival, szakirányú ajánlásával teszi ezt mind a mai napig. Elsősorban az audio kultúra értékeit képviselő készülékekkel foglalkozunk, amelyek maradandó zenei élményt okoznak a hallgatóinak. Előnyben részesítjük azokat a régebbi készülékeket is, amik mára már a letűnt korok hangján szólalnak meg, és visszaidézik, apáink-nagyapáink érzésvilágát. Illetve fölkarolunk még olyan magyar gyártókat is, akik képesek egyedi, világszínvonalú termékek előállítására és innovatív fejlesztésekkel színesítik az audio palettát.
Aktív klub élet zajlik nálunk, itt mindenki megoszthatja gondolatait és emellett értékes információhoz juthat, de mindenek előtt a társalgás baráti, ahol új ismeretségek alakulhatnak ki és amit zenehallgatással, készülék tesztekkel teszünk változatossá.Rendszeresen járunk tanulmány utakra, építve ezzel a közös tapasztalatokat és együttműködve a zene rajongóival, audio berendezéseik tudásának maximális kihasználása érdekében. Ilyenkor sor kerül az akusztika, készülék állványok és a rendszerbe kötés elemeinek, például a kábelezés felülvizsgálatára.A széles termékpaletta lehetőséget ad arra is, hogy a kínálat minél tágabb értelemben vett spektrumában alkalmazzunk az audio rendszerben kipróbálható elemeket. Ezzel azt az utat tudjuk lerövidíteni amit a tulajdonosnak kell elvégeznie ahhoz, hogy a rendszere tudásához megfelelő hangot kapjon, tekintettel arra, hogy ritkán van lehetőség az otthoni körülmények között számos új hifi eszköz kipróbálására. Ezáltal rengeteg új tapasztalattal leszünk gazdagabbak, nem beszélve az élményről amit a közös zenehallgatás öröme okoz.

Torday Ádám, Nohrton Audio
 

bemutatóterem

„A Nohrton Audio rögtön a rendszerváltás után alakult 1990-ben, és a Darvas féle Hifi Magazinban mutatkozott be először új szolgáltatásával. A használt hifi készülékek meghallgatásához biztosított olyan körülményeket, amit az akkori bizományi áruházak nem tudtak. Az üzlet a Falk Miksa utcában nyílt a Parlament közelében, és ennek a kedvező elhelyezkedésének köszönhette, hogy pár hónapon belül új készülékeket is forgalmazhatott.
Az egymással egyébként konkuráló disztribútoroknak megérte viszonteladóként áruval ellátni az eredetileg használt termékek forgalmazására létrejött üzletet, mert belvárosi bemutató teremhez jutottak. Még ennél is nagyobb lehetőséget nyújtott számukra, hogy a Nohrton Audio az új termékekbe ugyanúgy beszámított használt hifi készülékeket mint a használt készülékekbe, sőt később még más jellegű műszaki cikkeket is, amelyeket természetesen más csatornákon keresztül értékesítettek tovább.
Ezzel az új szolgáltatással az importőrök teljesen új piachoz jutottak, a Nohrton Audio pedig nagyon széles árukínálathoz, hiszen az előzőekben felvázolt lehetőség miatt a vevők itt egy helyen meghallgathatták és akár még vak tesztekben össze is hasonlíthatták a konkurens kereskedők termékeit. Ők pedig hatalmas tapasztalatra tettek szert, hiszen szinte valamennyi, kék vérű hifit gyártó cég termékei megfordultak náluk, és lehetőségük volt valamennyit meghallgatni és tesztelni.”

Mohr Tamás, Nohrton Audio

tesztek